JE-BHV

Reanimatietraining

Gemiddeld krijgen in Nederland 300 ‘ogenschijnlijk’ gezonde mensen per week een acute circulatiestilstand. Snel en adequaat hulp verlenen is dan gewenst. Na het volgen van de AED-training (Automatische Externe Defibrillator) zijn de deelnemers in staat om bij een slachtoffer met een circulatiestoornis de AED adequaat in te zetten.

 

Bij een reanimatie zorg je er enkel voor dat de vitale functies en met name de hersenen van zuurstof worden voorzien, met als doel de beschadiging te beperken of zelfs te voorkomen. Alleen met borstcompressies en beademing kan een slachtoffer niet tot leven komen. Bij het snel inschakelen van een AED kan men een fibrillerend hart weer herstarten. Alleen op die manier kan iemand weer onder de handen van de BHV’er tot leven komen.

 

Alle cursisten krijgen ruim de tijd om de reanimatiehandeling met gebruik van speciale poppen te oefenen. We behandelen vervolgens de AED (Automatische Externe Defibrillator) en er wordt geoefend om deze op een efficiënte manier in te zetten bij een reanimatie.
 

Vooraf e-learning maken.

De praktijksessie van 3 uur vindt vervolgens plaats in ons opleidingscentrum in Eemnes.
Deze sessie bestaat uit reanimatie / AED, stabiele zijligging.

 

Tijdsinvestering praktijk: 3 uur.

 

Groepsgrootte maximaal 6 personen