JE-BHV sponsort Roparun feest Zele


Voor de vierde keer nam JE-BHV dit jaar in Zele weer deel aan het feest tijdens de Roparun. Met deze estafette sponsorloop van Parijs naar Rotterdam wordt geld ingezameld voor allerlei goede doelen die zich richten op de ondersteuning en zorg voor mensen met kanker. De ruim 8000 deelnemers verdeeld over 235 teams die elk voor een eigen doel geld ophalen, kwamen op zondagavond juichend door het kleine Belgische plaatsje Zele, en dat betekent feest! 


Van 2008 tot 2016 werd Zele op één jaar na door de deelnemers uitgeroepen tot Roparunnerstad van het jaar. Voor het tiende jaar halen de Zeelse brandweermannen alles uit de kast. Vorige thema's waren Cowboys en Indianen, Zele zet het licht op groen en Zele fonkelt in de ruimte waarbij het dorpje werd overmeesterd door ruimtewezens en een raket.

Dit jaar zag Zele Schots en Schief, met kilts, rode haren en een gigantisch Schots kasteel. De burchtmuur van 25 meter lang en vijf meter hoog, met scheve ramen, toren en een vlaggenmast stond in vuur en vlam. Met dit pronkstuk onthaalde de organisatie van de Zeelse brandweermannen de renners groots. Samen met initiatiefnemer Sef Hendrickx van FireWare BV, specialist in het ontwikkelen van oefenmateriaal voor realistische enscenering, sponsorde JE-BHV het plaatsje Zele met enkele attributen en met de opbouw en het feest. Terug naar overzicht